Sådan oprettes en stor elektroniske CV

Efter at skabe det perfekte CV, skal du derefter distribuere den. Du vil sandsynligvis sende nogle professionelt trykt papirkopier, især til “En liste” virksomheder eller organisationer, du har angivet din seværdigheder på. Men lige så sandsynligt, du vil distribuere andre kopier elektronisk.

Formodning om du har skrevet en stor CV til at begynde med, er her hvad du virkelig brug for at vide om din elektroniske version:

Det skal være søgbare.

Det skal være i ASCII-format.

Søgbare:

Nogen søgning internettet genoptage banker for den perfekte kandidat (du) skal være i stand til at frasortere alle de ukvalificerede kandidater, som potentielt nummer i titusindvis i dag. Typisk, vil de angive søgeudtryk til formål at eliminere størstedelen af bogførte CV’er og vælge den mest lovende. Det gør de meget som man kan udføre en Internet-søgning på Google eller en anden søgemaskine, ved at indtaste nøgleordet søgetermer

Deres søgning kan begrænses til et bestemt geografisk område, en bestemt færdighed sæt eller kvalifikation eller en visse jobbeskrivelse, blandt indlysende søgekategorier.

Den geografiske del er easy – dine kontakt oplysninger vil hjælpe nogen leder efter en software designer i San Francisco Bay area eller en kringle maker i Milwaukee finder du hvis du er kvalificeret og lever i højre del af verden.

Men hvis du har tekniske kvalifikationer, der kan søges på forskellige måder – “Bachelor of Science” og “B.Sc.” for eksempel, dit CV bør bruge begge varianter således at en søgemaskine finder du enten måde.

Og hvis du har erhvervserfaring, der er yderst relevant for det pågældende job, Sørg for at beskrive det på de mest almindelige måder, som det ville sandsynligvis blive søgt på.

Tip: Læs gennem din udfyldte CV og se, hvis du ikke kan beskrive kvalifikationer, grader eller stillingsbetegnelser i flere alternative måder i hele CV’et. Dette vil øge chancerne du vil blive fundet i en online-søgning.

ASCII-Format:

Din professionelt lagt ud og formateret papir CV kan ende med at ligne volapyk, hvis blot omdannet til en elektronisk kopi. Programmer som Word kan du formatere nice flotte dokumenter med funktioner, som faner, kugler, centrering, fed, kursiv og andre tekstbehandling finesser.

Når konverteret til elektronisk form, er mange af disse funktioner, tekstbehandling desværre tabt. Værre, hvad er tilovers kan bære ingen lighed med udsøgt cv’et, du arbejdede over til at producere.

Heldigvis er der en nem løsning. Du kan forberede en simpel tekst-version i en teksteditor som Notesblok eller nogen af snesevis af andre teksteditorer derude. I dette tilfælde, vil du erstatte mange af disse teksteffekter. For eksempel, vil du erstatte kugler med stjerner, word wrap med en hård transport tilbagevenden, og faner og begrundelse effekter med enkle rum.

En anden løsning er at bruge et program specielt designet til at skrive cv’er som WinWay CV Express. (Se siden “Gør det selv CV’er” på www.Impressive-Resumes.com at lære mere om denne billig handy program.) Det tilbyder en nem måde at omdanne dit CV til et søgbart elektronisk version med meget lille indsats, når du har oprettet tekstbehandling formateret version.

Uanset hvilken metode du bruger, være sikker på, du har taget disse enkle forberedelser til elektronisk distribution, før du trykker “send”. Dette vil i høj grad øge chancerne for, at dit CV vil nå den tiltænkte målgruppe.

Copyright 2005 af Vincent Czaplyski, alle rettigheder forbeholdes.

Du kan genudgive denne artikel i sin helhed, så længe du medtage filen komplet signatur uden ændringer.

Udgivet i Artikler.